Ruime overwinning ONK Enduro Westerbork

WesterborkDe tweede ronde van de KNMV jeugd enduro werd vereden in Bornerbroek. Om 06.00 uur op pad en Jorn heeft motortrainingen weer aardig op de rit. Onder andere 2x MON wedstrijd meegereden en ook daar laat hij weer zien dat hij volop bezig is om op zijn oude niveau terug te willen komen. Het gaat ook lekker en de KTM – JTX 125cc raakt ook meer vertrouwd. Conditioneel heeft Jorn alle maanden niet stil gezeten en heeft ook continu met Bart Nelissen hard gewerkt. Vooral het wedstrijdritme speelt hem nog parten want dat ontbrak en zag je ook terug bij de MON wedstrijden. Het starten, het inhalen je krijgt het tenslotte niet cadeau.

De ONK in Bornerbroek belooft echt een mooie serieuze wedstrijd te worden, met twee proeven en zes ronden van 25 minuten. In die ronde ook nog zo’n “vervelend” stuk (Enters) bos waar de bomen net te dicht bij elkaar staan. Denk om je knokkels! Proef 1 op loop/fiets afstand van de paddock lag op een akker waar lekkere wallen in kwamen. Proef 2 lag heerlijk tegen de paddock aan. Met wat mooi springwerk en een stukje extreem. Jorn gaat meteen als eerste in een groepje van drie aan de bak. Hij heeft meer zorg over de baan onthouden dan de moeilijkheidsgraad. Nergens sporen want hij gaat meteen vanaf het begin alle proeven als eerste aan de bak. En dat waarschijnlijk met zijn 14 jaar als jongste van het hele stel. Is er veel opkomst en er volgen hem er zo’n 40 andere.

De eerste proef moet Jorn met een tweede tijd genoegen nemen. Echter dat is maar voor korte duur en dat is ook het moment voor Jorn, de J1 kampioen van vorig jaar,  om orde op zaken te stellen. Hij won bijna alle volgende proeven en koerste met 50 seconden voorsprong naar de grootste beker. Die ene proef pikte een ook zeer sterk rijdende Jordi van Dijk in.

Totaal staat Jorn nu eerste in dit ONK enduro kampioenschap. De volgende wedstrijd is pas weer in Augustus en zal Jorn zich richten op trainingen met links en rechts een wedstrijd om ook daar weer scherper voor de dag te gaan komen.