Persbericht JTX

Een mix van talent en ervaring bij JTX Racing in 2016

JTX Racing komt met een mix van talent en ervaring aan de start in 2016. Op goed geprepareerd KTM materiaal zal het team  Nationaal en Internationaal actief zijn.

JTX Racing eigenaar Joep Teunesen gaat zich met name richten op de techniek en support en daarnaast gaat Fred Wennekes van Wennekes Welding Support een aantal activiteiten coördineren voor het team.

Het team gaat dezelfde structuur volgen als het HSF Motorsport Team. Alle begeleiding die nodig is om topsport te kunnen beoefenen zit hierin. Zowel rijtechnisch als voedsel, mentaal en medische aspecten.

De volgende rijders zullen in de kleuren van JTX Racing achter het starthek verschijnen:

-Loeka Thonies
-Noud van Kraaij
-John Cuppen
-Mike Otten
-Rick Wennekes
-Sem van Ewijk
-Jorn Zoetekouw

Loeka Thonies uit Boekel heeft een succesvol seizoen achter de rug waarin hij Nederlands kampioen 85cc grote wielen wist te worden en tweede werd in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc. Loeka heeft op dit moment al de overstap gemaakt van de 85cc naar de 125cc en zal zich in 2016 hoofdzakelijk concentreren op het rijden van het Nederlands kampioenschap 125cc en de Dutch Masters of Motocross.

Noud van Kraaij uit Boven-Leeuwen heeft dit jaar gevochten voor alles wat hij waard was in de 125cc klasse met als resultaat een mooie derde plaats in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap. Ook het sterk bezette Europees Kampioenschap wist hij in de top vijftien af te sluiten met als hoogtepunt tweemaal een vijfde plaats in de wedstrijden in Valkenswaard en Assen. Volgend jaar zal van Kraaij de overstap maken naar de MX2 klasse en zal zich concentreren op het rijden van de Dutch Masters of Motocross MX2 en zal daarnaast verschillende wedstrijden om het Europees Kampioenschap MX2 voor zijn rekening nemen.

John Cuppen is de meest ervaren rijder binnen het team. John wist dit jaar zijn vierde titel in het IMBA MX2 kampioenschap te pakken en werd daarnaast Nederlands kampioen MX2 bij de MON. John heeft zijn zinnen erop gezet om in 2016 de EMX MX2 te gaan rijden en zal daarnaast zoveel mogelijk wedstrijden bij de KNMV en MON meepakken. Met zijn ervaring zal hij ook proberen om de jonge mannen binnen het team zo goed mogelijk te helpen , en is daarnaast vaste test rijder bij het HSF Team.

Mike Otten Mike is in 2014 Nederlands kampioen mx2 jeugd 125 geworden,
In 2015 heeft Mike gereden bij de MX2 nationalen waar hij lang de leiding in het kampioenschap heeft gehad , tot dat hij een vervelende schouderblessure opliep.
Toch heeft hij op wilskracht en doorzettingsvermogen de 2e plaats weten te behalen in het Nederlands kampioenschap.
Mike maakt als 16 jarige de overstap naar de open Inters op een goed geprepareerde KTM SX 250.
Mijn doelstelling voor 2016 is ,om zoveel mogelijk ervaring op te doen in deze snelle klasse, natuurlijk zal hij strijden voor elke punt.

Rick Wennekes uit Haps heeft een leerzaam jaar achter zich door zijn deelname in de EMX 150 waarin hij de nodige EK punten wist te scoren. Hij heeft het afgelopen jaar veel getraind op veelzijdigheid en techniek door de combinatie van motorcross, enduro en trial. Hij gaat zich in 2016 bij de KNMV richten op het NK jeugdenduro en bij de MON op het MX2 Jeugd 125 kampioenschap.

Sem van Ewijk uit Beuningen, dit seizoen nog uitkomend in de 125cc klasse, heeft in de afgelopen 2 jaren laten zien dat er potentie in zit. In zijn eerste seizoen 125cc werd de ADAC-NRW jeugd titel binnengehaald en in zijn 2de jaar begon het goed met makkelijke plaatsing voor de EMX125 in Arco di Trento. Het seizoen werd verder opgebouwd met goede resultaten in de ONK Rhenen en NK winst in Veendam. Een blessure net voor de EMX Lommel maakte een einde aan het seizoen 2015, en er werd direct besloten om over te stappen naar de MX2 klasse. Op dit moment is Sem bijna fit en kijkt uit naar 2016, de MX2 masters en de EMX250.

IMG_2489Jorn Zoetekouw, 15 jaar en woonachtig in Siebengewald. Heeft vanaf zijn 6e jaar al heel veel mee mogen maken in de Motorcross. In 2011 zijn hoogtepunt om met de Nederlandse selectie aan het WK in Cingoli (Italië) aan de start te mogen te staan. Hierna nog een mooie 3e plaats in het NK op zijn 65cc GW. Op zijn 85cc EK’s en Adac gereden en helaas zijn overgang naar de 125cc door veel blessures de Motorcross op een laag pitje moeten zetten. Echter vorig jaar bij de KNMV wel op zijn 85cc gestart aan een nieuwe tak van sport de KNMV Jeugd Enduro’s en hier wel kampioen geworden. Dit seizoen ook lang op de eerste plaats als snelste jeugd Enduro rijder op zijn JTX KTM 125cc mogen rijden. Echter door motorpech met een DNF op zijn naam toch op een 2e plaats in het kampioenschap geëindigd.

Doelstelling 2016 is volledige KNMV Jeugd Enduro kampioenschap rijden en daarnaast ook bij de MON jeugd 125cc zijn cross skills ter ondersteuning van de Enduro wedstrijden bijschaven.

 

Alle rijders zijn momenteel volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen om te proberen zo fit mogelijk aan de start te verschijnen.

Commentaar teameigenaar Joep Teunesen:’’We proberen de jeugd zo goed mogelijk te stimuleren om veel voor hun sport te doen. De ervaren rijders in het team kunnen de jongere rijders samen met de begeleiding en ervaring van ons ontplooien. Na 3 jaar volledig aan het opbouwen van het HSF Motorsport Team te hebben gewerkt nu weer een JTX Team. Mijn taak in het HSF team is Technical Support van de motorblokken en al het ander wat met techniek heeft te maken, daarbij ga ik samen met Martin van Genderen de GP’s verzorgen als ass. manager zodat we allebei de helft van de GP’s van 2016 gaan doen”